Drömelvan - Mittback

Logopeden.
Alltid sex getingar, därav hans sludder.

MITTBACK

2. Glenn Hysén (77%)

Motivering: Nämn ordet Hysén och de allra flesta tankar går tillbaka till Wembey, hösten 1988 och VM-kval mellan England och Sverige. Det går nog inte räkna till alla avgörande brytningar han gjorde i den matchen, och han blev efter sin insats också den dittills ände spelare att belönas med sex getingar i Expressen. Hysén var svårslagen i luften och stark i närkampsspelet. Dessutom hade han fina ledaregenskaper på planen och kombinerade detta med en fantastisk inställning.


Landskamper:
68

Övriga meriter:
Uefacup-mästare 1982 och 1987, Guldbollen 1983 och 1988, Engelsk ligamästare 1990, SM-guld 1982, 1983 och 1987, Svensk cupmästare 1979 och 1983, Charity Shield 1989 och 1990.

Vem får han som mittbackspartner, Teddy Olausson?

[email protected]


Drömelvan - Högerback

Charmören
Mot VM 2010?

HÖGERBACK

1. Roland Nilsson (100%)

Motivering: Det är inte ofta en spelare abonnerar på en landslagsplats under ett helt decennium, men Roland Nilsson lyckades med det konststycket, och gjorde det dessutom med bravur. Tack vare sin enorma fysik och stora vinnarskalle firade han stora triumfer på sin högerbackplats i blågult där han spelade från sent 80-tal till och med EM 2000. "Rolle" hann dessutom med att bli Uefacup-mästare med IFK Göteborg 1982 och kvala in till Champions League med Helsingborg år 2000. Fysiken ja, Gaistränare Nilsson tog ut sig själv i den avgörande allsvenska kvalmatchen mot Landskrona 2005, och var som 42-åring bäst på plan.


Landskamper: 116

Övriga meriter: VM-brons 1994, EM-brons 1992, Uefacup-mästare 1982, SM-guld 1987 och 1999, Svenska dagbladets bragdmedalj 1994


2. Teddy Lucic (58%)
3. Kari Sundgren (29%)

[email protected]


Panelen - Åsikter från läktaren #2

Nytt år, men våran vinnande laguppställning i Panelen ändrar vi inte på. Följande fråga skickade vi till våra experter från läktaren.

Futsalregler, fler reservbetonade manskap hos de större klubbarna, färre anmälda representationslag och överlag en ganska stabbig fotboll. 

Vad bör göras för att höja standarden på nästa års Östgöta Innefotboll Cup?

Daniel ”Lången” Andersson 

Först måste jag konstatera att vi Motalabor är lyckligt lottade att ha en turnering som Östgöta Fotbolls Cup på agendan varje år. Tycker inramning är underbar och fortfarande så anser jag att underhållsvärdet är högt. Sedan kan jag hålla med om att standarden på turneringen var sämre under detta år än tidigare så varför inte börja nu för att förändra tendensen till att ha känslan av att fotbollen blivit mer underhållande till nästa år. 

-Ta bort 6 frisparkar = en straff!! Att få ett ganska långt avbrott för att lägga en straff är irreterande hos publik och spelare och skapar tveksamma situationer i olika bedömningsnivåer hos domare.  

-Hörnor är i dagsläget det jag stör mig mest på, inget händer förutom att det blir en hög av spelare som antingen trampar på bollen eller står och håller i varandra. Varför inte skapa en sorts bandyhörna där man utgår från att motståndarlaget börjar stående på egen mållinje tills bollen sätts igång samt att bollen måste rullas snett bakåt för skott. Kanske en ide som går att utveckla där man får många avslut och intressanta skottlägen. 

-Sedan det viktigaste, att på något sätt lyckas bjuda in bättre lag högre upp i seriesytemet. Jag undrar verkligen om skaderisken är så mycket högre i innefotboll än ute ( detta tycks vara anledningen till frånvaro).  Det kanske kan vara så att man kan erbjuda en sorts skadestatistik för de klubbar som hävdar att de inte vågar ställa upp pga skaderisk. En rapport som visar antalet skador de senaste 3 åren och hur dessa skador sett ut.

Ju bättre lag desto bättre fotboll och turneringen skulle verkligen växa om man fick hit lag som Åtvidaberg, Jönköpings Södra och IFK Norrköping. Kanske kan man erbjuda en högre vinstsumma till dessa lag om man skulle vinna turneringen. 

Pelle Samuelsson
[email protected] 

Naturligtvis vill vi se alla Östergötlands bästa klubbar delta med deras bästa lag i Östgöta Innefotboll Cup, publiken vill det, arrangörerna vill det och de övriga lagen som deltar vill det. De bästa lagen i länet (ÅFF, Norrköping och Sylvia) verkar dock inte alls vara intresserae av turneringen trots att det är kval till SM. Varför? De hävdar att det inte stämmer in i deras träningsupplägg och att skaderisken är för stor. Vad gäller skaderisken är det lite av en myt, självklart passar inte alla spelare för inomhusspel och de ska naturligtvis inte spela, men det är max en handfull spelare i varje trupp. På finaldagen i årets turnering var det dessutom inte någon allvarlig skada. Vad gäller träningsupplägget så kan det inte störa nämnvärt eftersom det är dryga tre månader kvar till seriestart. Man hinner med försäsong ändå.  

Vad dessa klubbar inte verkar förstå är vilket gyllene tillfälle det är att visa upp sig för en stor lokal fotbollspublik vilket kommer att skapa intresse för laget även för den ordinarie säsongen. Men klubbarna verkar ha tappat kopplingen till det lokala och den tendensen syns inom allt som ÅFF och Peking gör. Ett annat exempel är spelarförvärv, Jingblad är i USA på spelarjakt och ÅFF letar brassar istället för att börja med att söka av närområdet på spelare.  

Arrangörerna bör naturligtvis föra en dialog med klubbarna för att få dem att komma, kanske ska man låta vissa lag gå in i turneringen på finaldagen för att locka hit dem, säg från division 1 och uppåt. Dessutom bör ÖFF (och även SvFF) hjälpa till att ta hit de bästa lagen i Östergötland, ett SM-kval där fjolårets fyra bästa klubbar inte deltar (jag räknar inte ÅFF :s tipselit lag) kan knappast ge SM status. Jag ser en likhet till Östgötacupen där de större lagen ofta åker med sina b-lag till de mindre klubbarna. Vad man glömmer är att det är årets match hos de mindre klubbarna, där det både för spelare, ledare och publik kan vara det största som hänt på flera år eller under en hel karriär. 

Vad gäller Motalalagen tycker jag att det är konstigt att man inte har lite högre kvalitet på spelet. Många lag har tränare från Motala som kan turneringen, förstår värdet av den och vet hur man ska spela. Dessutom verkar många lag spela minst en turnering innan cupen börjar, något jag tror är ett måste för att kunna lyckas. Kanske har man inte riktigt tagit till sig de nya reglerna vilka innebär att man måste spela lite annorlunda. Kristberg är dock som vanligt i täten när det gäller taktiska grepp. Man kan tycka vad man vill om man-man markering över hela planen men det är spännande med olika spelsätt och man-man spelet får helt klart en ökad effekt när målvakten är satt ur spel. Detta är ett steg mot mer utpräglat futsalspel. Andra intressanta tendenser var Zeros sidledspassningar framför mål, ett måste om man spelar med handbollsmål samt MAIF s höga press vilket tvingar fram ett tidigt djupledspass med högre felprocent.  

En skillnad mot tidigare år är att division 6 lagen numera går rakt in i turneringen utan kval. Detta drar naturligtvis ner kvaliteten på spelet, alla grupper innehöll i år minst ett lag som fick ordentligt med stryk i samtliga sina matcher. För några år sedan försvann dessa lag i kvalspelet. Man kan sätta gränsen till att lagen ska tillhöra division 5 för att slippa kvala och anpassa antalet grupper efter detta. 

Futsal reglerna är jag fortfarande tveksam till, i alla fall för en cup av den här karaktären där lokala lag med utomhusspelare möts. Five-a-side är en bättre anpassning av utomhusfotboll till inomhusspel. Jag förstår att svenska fotbollsförbundet inte kan blunda när futsal är UEFA standard för inomhusspel men för en turnering som denna är det döden. För hur länge kan de tillåta dispens för speltid och målstorlek? För att futsal ska fungera krävs nog att spelare satsar mer på heltid åt att spela inomhus. Finns det utrymme för den sporten i Sverige och i Motala?  

Jens Bollius
[email protected] 

Först vill jag säga att jag tycker Östgöta Innefotboll Cup är något av det roligaste som går att uppleva i idrottsväg. Inte bara för underhållningen det ofta bjuds på, utan för att man träffar så mycket folk man känner på läktaren. Det är rena klassträffen eller släktträffen och då tänker jag bara på det positiva med dessa fenomen.

Det kändes speciellt för mig i år att vara tillbaka i Sporthallen. Jag har ju missat turneringen i fem år när jag varit på Gotland och undersökt idrotten där.

Nu var det ett mycket kärt återseende. Som mötesplats vill jag därför konstatera att turneringen fortsätter hålla högsta klass. Och jag tror faktiskt att det är en stor orsak till att så många tillbringar så många timmar på träbänkarna och går fram och tillbaka till cafeterian. Just vimlet är stort, det överträffar med råge en hemvändarkväll på krogen som till exempel Statts annandagsbal. Innefotbollen är bättre.

När det gäller publiken såg man annars att den minskat jämfört med åren på 90-talet. Under herrslutspelet i år var det inte alls så knökfullt som det var då. Nu fanns det gott om tomma platser, särskilt på ståplats. Men jag antar att det här beror på att damerna har en egen finaldag numera. Då sprids finalpubliken över flera dagar och det är möjligt att det är bättre att göra så.

Spelmässigt var det här också ett steg nedåt jämfört med för tio år sedan. Men då ska vi komma ihåg att det snudd på är omöjligt att matcha ett sånt hemmalag som Maif hade i mitten av 90-talet. Ett Maif med Thomas Andersson, Jonas Lönn och Mattias Gustavsson i spetsen var fruktansvärt bra inomhus. Minns att Maif pressade IFK Norrköping till sudden death ett år och minns att Maif till och med lirade om SM-medaljerna ett år i Baltiska hallen i Malmö. Vem kan glömma när TV-sporten zoomade in Timpas schackrutor i håret i inledningen av nyhetssändningen.

Så vi måste komma ihåg att Östgöta Innefotboll Cup har oerhört mycket att leva upp till om det ska bli lika hett som förr. Det kanske inte ens går att kräva.

De bästa utespelarna någonsin jag sett i turneringen är nämnda Lönn och Gustavsson.

Timpas får ursäkta, men den bästa målvakten jag sett i sporthallen är faktiskt Niklas Bergman när han ett år förde LSW till slutseger. Bättre reaktionsförmåga är svårt att få än Bergman hade då.

I årets turnering var det tre spelare jag tyckte det lyste extra om.

- Zeros målvakt Mika Harju glömmer man inte efter den straff han slog i slutspelsgruppmatchen mot Smedby. Han måttade stenhårt, målvakten slängde sig i ett av hörnen och Harju chippade in bollen löst i andra hörnet. Det var bara att ställa sig upp och buga inför en stor artist. Hoppas Harju visar samma självförtroende utomhus i sommar. Då blir det roligt på Z-parken.

- Största artisten som utespelare hittade jag i Linghems Daniel Asplund som klack-cykelsparkade in ett mål i semifinalen mot Rynninge. Det krävs bra teknik för en sån grej och jag förstår att Asplund nu ska testspela med Linköpings FF.

- Genomgående bäste utespelare var annars slutsegrande Rynninges lagkapten Daniel Jansson som också fick avgöra med sitt 2-1-mål i finalförlängningen mot Zeros. Jansson visade att det inte bara är snabba skott i futsal inomhus, utan att ett vinnarlag också behöver en ledare och härförare på banan.

Sammantaget måste jag faktiskt ge 2007 års Östgöta Innefotboll Cup godkänt.
- Publikmässigt får den fyra av fem i betyg.
- Arrangörsmässigt ger jag Borens IK en femma av fem i betyg, kanske tack vare den fantastiska knattematchen innan finalen. Vilka rysningar man fick när barnen sprang in!

- Spelmässigt ger jag cupen en trea, inte mer när flera bra herrlag som kommit tidigare nu inte dök upp.

Det betyder alltså att det är den sportsliga biten som Borens IK bör jobba mest med. Det tror jag görs genom marknadsföring och flitigare brevskrivande och telefonringningar.

Det ska inte ändras något i upplägget av cupen, det tycker jag är suveränt. Men jag tror på mer reklamutskick till klubbar. Har till exempel Stockholmsområdet bearbetats ordentligt? Det bör också knytas mer kontakter i klubbar runt om i mellan-Sverige och det bör läggas tid på att ringa runt till rätt personer tidigt under året. Då kan deltagande A-lag bli fler och standarden på cupen kan höjas igen.

Jag minns när jag själv jobbade på Mjölby AI:s kansli i början av 90-talet. Jag skickade då ut inbjudningshäften om MAI:s juniorsommarcup till samtliga klubbar som hade juniorlag i stor-Stockholm. Det blev ett stort gensvar och MAI fördubblade antalet lag i juniorcupen det året.

Jag tror säkert att många lag skulle kunna tänka sig en utflykt till Motala om Östgöta Innefotboll Cup bara marknadsförs rätt och berättas om. Fast om långväga lag ska komma kanske det inte får vara så många dagar mellan gruppspel och finalspel. Det kan vara ett dilemma.

Hur som helst längtar jag redan till 2008 års turnering, då Maif ska försöka ta tillbaka pokalen. Kanske som nyblivet division I-lag.

Med tre ord vill jag slutligen beskriva Östgöta Innefotboll Cup:

En riktig höjdare.

Läs mer om Panelen och fråga#1 här

[email protected]


Federer försvarar titeln!

Vid de traditionsenliga fyrverkerierna på nyår har de senaste åren en annan härlig känsla smugit sig in. För samtidigt som man firar in det nya året vet man även att det inte är långt kvar till tennisvärldens just nu mest underhållande turnering, Australian Open. 

Mycket kaffe, många sena nätter och mängder av timmar framför tv´n. På måndag är det åter dags för en ny upplaga av Australian Open i tennis, och även om det för förhand ser ut som att ingen ska kunna stoppa suveräne schweizaren Roger Federer från att försvara sin titel, så kommer det garanterat bjudas på en rad sevärda duster.

För som det sett ut de senaste åren är det tveklöst så att den bästa och mest underhållande tennisen i Grand Slam ägt rum i Melbourne. Marat Safins semifinalseger mot Roger Federer 2005 kan mycket väl vara den bästa tennismatch som någonsin spelats. Och samme Safins femsetssegrar året innan, i kvarten mot Andy Roddick och i semin mot Andre Agassi, var nästan lika fantastiska. Idrott på absolut högsta nivå.

Federer har siktet inställt på att ta hem alla Grand Slam-turneringarna under ett och samma år, vilket tidigare bara Rod Laver lyckats med (1962 och 1969), och världsettan kommer att vara heltänd. I fjol var han totalt överlägsen och mycket talar för samma utklassning i år igen.

I fjol blev unge cyprioten Marcos Baghdatis nationalhjälte då han tog sig ända till final. Den bedriften får han svårt att lyckas med i år, men får han allt att stämma går givetvis ingen säker. Eller så kanske det är dags för någon annan stortalang att få sitt definitiva genombrott. Vår vän Calle har stormvarnat får både Andy Murray och Novak Djokovic, men det finns även fler med hög kapacitet.

Annars kommer det förmodligen handla om de tunga namnen. Marat Safin har haft ett tufft år efter skada, men verkar rejält på gång igen, vilket inte minst märktes i Grand Slam-finalen mot Australien. Safin har en högstanivå som bara Federer kan matcha, men kan lika gärna åka ut mot en betydligt sämre motståndare. En formtoppad Safin kan dock gå mycket långt.

David Nalbandian har varit bra i många år utan att få till den där riktiga fullträffen, segern i ATP-slutspelet 2005 till trots. Det kan vara dags att ta ytterligare ett steg längre än fjolårets semifinalplats och Nalbandian har faktiskt slagit Federer förut. Den troliga åttondelen mot Tommy Haas är den fjärdedelens riktiga nyckelmatch även om Nikolay Davydenko aldrig får räknas bort.

Världstvåan Rafael Nadal tvingades avstå en turnering på grund av skada så sent som i förra veckan och även om kapaciteten finns, tror jag inte mycket på Nadal den här gången. Fel underlag och fel uppladdning är ingen bra kombination.

Nåja, det kanske är lika bra att gå igenom lottningen lite kort.

På den första fjärdedelen finner vi Federer, som redan i den andra omgången kan få råka på svenskt motstånd i form av Jonas Björkman. Inte för att det lär skrämma schweizaren, men ändå… På samma åttondel som dessa finns även Mikhail Youzhny, Juan Carlos Ferrero och nämnde supertalangen Novak Djokovic. På samma fjärdedel, men längre ner, finns bland annat Marcos Baghdatis, Richard Gasquet och Tommy Robredo, men inte mycket mer som ger skrämselhicka. Med tanke på underlaget talar mycket för en repris på fjolårets final mellan Federer och Baghdatis i årets kvartsfinal.

Vidare till den andra fjärdedelen, vars översta del bör vara vigd åt servespecialisten Ivan Ljubicic. Thomas Johansson, David Ferrer och Radek Stepanek ser ut som främsta hoten och jag tror inte att någon av dessa rår på kroaten. Däremot ser det lite mer getingboaktigt ut längre ner, med Mario Ancic, ”Pim-Pim” Johansson och dubble kvartsfinalisten Dominik Hrbaty. Och framför allt, ett troligt möte mellan Marat Safin och Andy Roddick redan i den tredje omgången!

Tredje fjärdedelen är tidigare nämnd med Nalbandian-Haas i en förmodad åttondelsfinal. Om nu inte, det kanske största svenskhoppet, Robin Söderling eller rutinerade fransmannen Sebastien Grosjean kan hitta på något. Vidare finns det inte så mycket att nämna längre ner, där allt annat än Nikolay Davydenko i kvartsfinal måste ses som en riktig skräll.

Den sista fjärdedelen kvar, och det är möjligen också den tuffaste. Jag ser redan fram emot en åttondel med James Blake och Lleyton Hewitt, även om en spelare som Fernando Gonzales definitivt skulle kunna skicka ut den sistnämnde i tredje omgången. Andy Murray kanske får ses som Nadals största hot på den nedre åttondelen, men både Paul-Henri Mathieu och Juan Ignacio Chela gick till åttondelsfinal i fjol och får inte räknas bort. Detsamma gäller finländaren Jarkko Nieminen som hade ett starkt fjolår.

Det är ett ganska öppet startfält i år, om vi räknar bort storfavoriten Federer. Mitt tips är att världsettan försvarar titeln efter fyra set och tre och en halv timmes spel i finalen mot Nalbandian.

[email protected]


Drömelvan - Målvakt

Ravva
- Ravelli, nu är han KÖNG! (läses bäst på värmländska)

MÅLVAKT


1. THOMAS RAVELLI (83%)

Motivering: Thomas Ravellis karriär var både lång och framgångsrik, och med sina 143 landskamper är han också vårt lands meste landslagsman. Efter flertalet SM-tecken och storspel för IFK Göteborg i Champions League, hade Ravelli en tung period. Inför VM 1994 var han starkt ifrågasatt som förstekeeper, men lämnade mästerskapet som nationalidol, då han bland annat togs ut som reserv i världslaget och blev ett aktat namn i hela fotbollsvärlden. På planen var han en riktig spexare, vilket oftast uppskattades av publiken.


Landskamper: 143
Övriga meriter: 430 allsvenska matcher, 8 SM-guld (1980,81,90,91,93,94,95,96), Svenskt cupguld 1991, VM-brons 1994, EM-brons 1992, Guldbollen 1981, Svenska dagbladets bragdmedalj 1994.


2. Andreas Isaksson (79%)
3. Lars Eriksson (21%)

[email protected]


Den svenska drömelvan.

Sommaren 2005 röstade C.S.U fram tidernas världslag. Det blev en stor succé och ett projekt som nog var bland det roligaste vi gjort. Nu är det dags igen, fast den här gången gäller det en nationell variant. Vi har röstat fram en drömelva, bestående av de bästa svenska spelarna vi har sett spela.  

För att vara aktuell för den svenska drömelvan ska man ha varit aktiv på elitnivå 1990 eller senare. För att inte hamna i en rättsprocess med SvFF utgick vi från det traditionella 4-4-2.  

Att jämföra dessa otroliga spelare kan tyckas omöjligt, för vad väger egentligen tyngst?  

-  Vissa har 20-åriga landslagskarriärer bakom sig, medan vissa knappt funnits i 20 år.
-  En del har vunnit Champions League, andra har inte ens tagit Lilla Silvret.
-  Är en klackande skåning verkligen bättre än en norrländsk evighetsmaskin?
-  Var det svårare/lättare 1990 än det är idag?
- Kan man övertyga under en enda säsong och ändå ta sig in bland de bästa....
-  ....eller krävs det att man levererar år ut och år in?
-   Är det bättre att vara bonde i ett stjärnlag, än stjärna i ett bondlag? 

Som sagt, mycket har vägts in men nu återstår bara en del frågor. Hur många Gnagare är givna? Kommer hela laget bestå av nuvarande ”expertkommentatorer”? Och framförallt vem av Leif Engqvist och Peter ”Erra” Eriksson kunde leverera från sin vänsterkant både på hemma- och bortaplan? 

Sist men inte helt ointressant. Hur skulle detta lag mäta sig med C.S.U's världslag?

Imorgon är det iallafall dags, först ut är stjärntecknet mellan stolparna.

[email protected]

Toppen och botten - 2006


Nytt år, ny resa, fler drömmål, nya talanger, gamla lirare, CL, hockey-VM vid midsommar och så klart blod, svett & tårar. Men först måste vi göra bokslut för 2006 - Guldåret.


Nickos Topp 3


1. Gli Azzuri

Semifinalen mot Västtyskland blev en gastkramning. I förlängningen gjorde Mister Lippi upp en gång för alla med Catenaccion. Härligt att se! Efter finalen var det sedan en fröjd att se den störste puffa på sin handrullade cigarr.


2. Tre Kronor

B-Å Gustafssons gameplan var klockren. Jag ångrar mig att jag ifrågasatte den skarpt dagen efter han tänkt högt framför kameran. Respekt och schmackabonk!


3. Frank Andersson

Helt överlägsen när han gjorde stor TV hos Filip och Fredrik och buntade ihop alla andra soffgäster med en halvnelson. Snälla Frankie Boy, skriv boken om ditt liv nu.


Precis utanför pallen: Elfsborg vs. AIK, Ronaldo, Björn Lind och Maria Roth.


Inte ens nära var Armand Krajnc när han försökte räkna ut hur många ronder han kunde boxas under tolv minuter, tragikomisk var bara förnamnet. Svensk boxnings språkrör!?!


[email protected]


Martins Topp 3

Först min helt personliga och känslomässiga lista:


1. München

Fick äntligen göra något jag drömt om hela mitt liv, se en VM-match på plats. Allt runt omkring med nonstop-resan ner, hejaramsorna på ett soldränkt Marienplatz och känslan när man gick in på det utomjordiska bygget Alianz Arena slår det mesta. SYnd bara att matchen gick som den gick...


2. Hammarby-AIK x2

Jag har årets dubbel-dvd här hemma om någon vill låna den. Det var på många sätt AIK´s år i år och de förtjänar all respekt för sin säsong, men som Hammarbyare är givetvis matcherna mot AIK årets höjdpunkt. Bajen var sanslöst bra i båda mötena, framför allt i höstderbyt på Råsunda. Två matcher som räddade säsongen.


3. Barcelona

Europas bäst spelande lag lirade hem både den spanska ligatiteln och Champions League. Vissa matcher var otroligt underhållande, med matcherna mot Chelsea som absoluta höjdpunkter. Jag lider fortfarande med Jens Lehmann efter hans röda kort i finalen, men njuter också av Henke Larssons avgörande inhopp.


Sedan en lite mer allmän lista:


1. Berlin

Vilket förlösande mål! Man hade gett upp femton gånger om när Fredrik Ljungberg nickade in segermålet mot Paraguay inför 50.000 svenskar i Berlin. Har nog aldrig varit så gult på en svensk läktare någonsin förut, och nu snackar vi om en arena i ett annat land. Det är vid den typen av mål man hamnar i ett tillstånd som inte går att beskriva med ord. Så det är väl ingen idé att ens försöka.


2. Tre Kronor

Vilket ofattbart OS det blev och den största segern av alla svarade vårt ishockeylandslag för. Jag tillhör den kategorin människor som ger fullständigt fasen i ishockeyns VM-turneringar, men OS är stort och för första gången vann Sverige en turnering där alla de bästa spelarna fanns tillgängliga. Mäktigt!


3. Björn Lind

De sista stavtagen i sprintstafetten, bilderna när han fullkomligt flyger fram på upploppet är nog faktiskt ett av de häftigaste idrottsminnen jag kommer ha när jag blir gammal. Lind och Tobias Fredriksson var underbara att beskåda i ett mycket väl genomfört taktiskt lopp. Och som sagt, Linds sista stavtag. Ojojoj...


Nära: Damernas sprint (lika kul som herrarnas), Sista curlingstenen, Sverige-Spanien, Sanna Kallur, ACO, Carolus Tif.


Inte nära: Idioterna på Söderstadion, Maif-Tenhult, Zeros-Derby, De som stoppade Valuev från att få boxas i Globen, Kronbergs uppträdande med Hammerfall.


Höjdpunkter 2007: Floyd Mayweather Jr-Oscar De La Hoya (Mayweather kommer krossa honom), Danmark-Sverige (EM-kval på Parken), Champions League-spurten (Mourinho-Houllier i final?), Chelsea vs United (Vårens stora duell), Östgöta Innefotboll Cup (Nej, jag skämtar givetvis bara).

[email protected]


hits